Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Πασχαλινό Κερί

Ένα λευκό κερί μπορούμε να το μετατρέψουμε σε μια δημιουργία, που δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές που βλέπουμε στις βιτρίνες.

Λόγω των ημερών που διανύουμε, διάλεξα υλικά που  έχουν  το κόκκινο χρώμα. Ένα μπουκέτο με ορτανσίες, καρό κορδέλα, μεταξωτά φύλλα, καρφίτσες, κόκκινο κορδόνι, και διάφορες πασχαλινές μικρές φιγούρες (πεταλούδες, πασχαλίτσες, αβγουλάκια  ή κουνελάκια), είναι τα υλικά που χρειάστηκα.

Κόβουμε ένα κομμάτι από την καρό κορδέλα και την τυλίγουμε στο κέντρο του κεριού. Ο λόγος είναι ότι πάνω της τοποθετούμε τα περισσότερα υλικά. Η σιλικόνη εάν πέσει κατευθείαν πάνω στο κερί το λιώνει. Την στερεώνουμε με μία καρφίτσα. Στο σημείο της ένωσης, κολλάμε λίγα από τα άνθη της ορτανσίας (περίπου έξι)  και φτιάχνουμε ένα μικρό μπουκετάκι. Δεξιά του και αριστερά του τοποθετούμε από ένα φύλλο. Στην συνέχειά βάζουμε τα διακοσμητικά.

Τέλος, με την ίδια κορδέλα φτιάχνουμε έναν φιόγκο που του περνάμε ανάμεσα και κόκκινο κορδόνι. Στον κόμπο του τοποθετούμε μια μικρή λευκή πεταλούδα.
Το κερί μας είναι έτοιμο!

Με παρόμοιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε κεριά σε διάφορες παραλλαγές: με αποξηραμένα άνθη, χριστουγεννιάτικα υλικά, με θέμα την άνοιξη και γιατί όχι και για την γιορτή της μητέρας!!! Στο μέλλον θα τα δοκιμάσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ!